Close

Γίνε εθελοντής

Γίνε εθελοντής στο ADHD Hellas

Το σωματείο ADHD Hellas απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και στηρίζεται σε αυτούς για την ομαλή λειτουργία του. Στα πλαίσια αυτά, το σωματείο μας αποφάσισε να καινοτομήσει, προχωρώντας στη δημιουργία δύο ομάδων:  Εθελοντών – Φοιτητών και Ευέλικτου Εθελοντισμού.

 

Οι εθελοντές – φοιτητές,  ασχολούνται με διάφορους κλάδους, όπως το marketing, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ανεύρεση πόρων, τη μετάφραση κειμένων, τη γραφιστική, τη διοργάνωση καμπανιών, κ.ά. Οι διαθέσιμες θέσεις φαίνονται αναλυτικά ΕΔΩ. \

 

Το πρόγραμμα “Ευέλικτος Εθελοντισμός” απευθύνεται στους ανθρώπους που επιθυμούν να υποστηρίξουν το έργο μας αλλά δεν μπορούν να δεσμευτούν σε τακτική βάση. Ο Ευέλικτος εθελοντισμός, είναι ένας τρόπος, με τον οποίο μπορεί να συνδράμει κάποιος στις δράσεις του σωματείου μας, χωρίς, όμως, να χρειάζεται να αφιερώσει πολύ χρόνο συστηματικά. 

Συμπληρωματικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι εθελοντικής προσφοράς στο σωματείο ADHD Hellas, μέσω εγγραφής ως επαγγελματικό μέλος και μέσω συμμετοχής στο πρόγραμμα ADHD Ambassadors. Επαγγελματικά μέλη μπορούν να γίνουν επαγγελματίες σχετικοί με τη ΔΕΠΥ και έχουν τη δυνατότητα, ανάμεσα σε άλλα, να διοργανώσουν αφιλοκερδώς εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες και να συγγράψουν επιστημονικά άρθρα. Πρεσβευτές ΔΕΠΥ μπορούν να γίνουν ενήλικες με ΔΕΠΥ που έχουν αξιοσημείωτη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους για τη ΔΕΠΥ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τα παρακάτω κουμπιά. 

Είσαι έτοιμος να κάνεις τη διαφορά; Γίνε εθελοντής!!! 

Ενώσου με εμάς και βοήθησε να φέρουμε αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη. Η δράση μας μετράει, και η συμμετοχή σου κάνει τη διαφορά. Μην διστάζεις! Συμπλήρωσε τη φόρμα τώρα!


Η ομάδα εθελοντών-φοιτητών ιδρύθηκε στις 24/06/2020 και αποτελείται από φοιτητές, αποφοίτους, αλλά και γενικότερα νέους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά στο σωματείο μας. Λειτουργεί διαδικτυακά αλλά και με δια ζώσης προαιρετικές δράσεις. Λόγω αυτής της ευελιξίας οι εθελοντές μας μπορούν να συνεισφέρουν από όπου και αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα αυτής της εθελοντικής δραστηριότητας, δεν απαιτείται προϋπηρεσία, καθώς παρέχεται η απαραίτητη εκπαίδευση, με μεθόδους άτυπης και μη τυπικής μάθησης. Οι εθελοντές αυτής της ομάδας συναντιούνται διαδικτυακά κάθε δύο εβδομάδες και λειτουργούν από κοινού, δημιουργώντας μια ομαδική δυναμική.


Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα εθελοντών-φοιτητών, απαιτείται η δέσμευση για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Αυτό σημαίνει ότι οι εθελοντές πρέπει να δεσμευτούν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στις δραστηριότητες της ομάδας για έναν συνεχή χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.


Η εξάμηνη δέσμευση είναι σημαντική για την ομάδα, καθώς βοηθά να διατηρηθεί η συνοχή και η σταθερότητα των μελών. Επιτρέπει επίσης την ανάπτυξη βαθύτερων σχέσεων και τη δημιουργία ισχυρών ομαδικών δεσμών, καθιστώντας την ομάδα πιο αποδοτική και αποτελεσματική στις δράσεις της. Τα μέλη της εξελίσσονται και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, καθώς έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να εμβαθύνουν στα έργα και τις δράσεις της ομάδας.


Ολοκληρώνοντας, τα μέλη αυτής της ομάδας λαμβάνουν βεβαίωση για τον εθελοντισμό που παρέχουν. Η συμμετοχή στην ομάδα των εθελοντών φοιτητών παρέχει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς τα μέλη ενισχύουν τις ικανότητές τους μέσω των συναντήσεων και της συνεργασίας με τους συναδέλφους τους.
Η διαδικασία είναι απλή, όταν δημιουργείται ανάγκη για κάποιο project, το οποίο πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί, η ομάδα μας στέλνει στους εθελοντές ένα open call, ζητώντας τη βοήθειά τους. Έπειτα, αναλόγως το πρόγραμμά του κάθε εθελοντή, είναι στο χέρι του αν θα το αποδεχθεί, ή όχι.


Τα open calls θα είναι πολλά και θα αφορούν κατά βάση τομείς όπως:

  • Τις συνεργασίες του σωματείου με άλλα σωματεία, οργανισμούς κλπ.
  • Νομικά ζητήματα
  • Fundraising (συγκέντρωση πόρων)
  • Την οργάνωση και το στήσιμο εκδηλώσεων
  • Τα στεγαστικά ζητήματα του σωματείου
  • Τη συμμετοχή στο merchandising (π.χ. Προτάσεις σχετικά με την προώθηση προϊόντων και από τι ιδέες θα μπορούσε να αποτελείται κλπ.)

Στον ευέλικτο εθελοντισμό, απαιτείται να διαθέτουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να συμβάλλουμε στις δράσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να συνεισφέρουμε αποτελεσματικά στις δραστηριότητες της ομάδας εθελοντών.


Η ουσία της ομάδας ευέλικτου εθελοντισμού είναι η ευελιξία, οπότε δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πόσες φορές μπορεί να συμμετέχει ή να αρνηθεί να συμμετέχει κάποιος σε ένα open call.


Επιλέγοντας τον ευέλικτο εθελοντισμό, μπορεί ο οποιωσδήποτε να δώσει το καλύτερο του εαυτού του χωρίς να αντιμετωπίσει περιορισμούς!Ο αστερίσκος * υποδηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία.

Συχνές ερωτήσεις

Η ομάδα εθελοντών-φοιτητών είναι μια ομάδα που αποτελείται από φοιτητές, αποφοίτους, και γενικότερα νέους που έχουν την δυνατότητα να δεσμευτούν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Στόχος της είναι η εθελοντική συνεισφορά στην κοινότητα και η υποστήριξη των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.
Για να γίνεις μέλος, δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Υπάρχει εκπαίδευση που παρέχεται, και η δέσμευση είναι για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Απλά συμπλήρωσε την φόρμα και ένα άτομο από την ομάδα θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σου λύσει όλες τις απορίες.
Ο ευέλικτος εθελοντισμός είναι η δυνατότητα να συμβάλεις όταν υπάρχει ανάγκη για έκτακτες εργασίες. Δεν απαιτείται δέσμευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και μπορεί να είναι περιστασιακός.
Ο ευέλικτος εθελοντισμός είναι ανοιχτός σε όλους. Εάν έχεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για συγκεκριμένες εργασίες, μπορείς να βοηθήσεις όποτε υπάρχει ανάγκη.
Ο εθελοντισμός σου δίνει την ευκαιρία να βοηθήσεις τους άλλους, να αναπτύξεις δεξιότητες, να συνεργαστείς με νέα άτομα και να αποκτήσεις μια πλούσια εμπειρία. Επιπλέον, μπορείς να ενταχθείς σε ένα θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.
Μπορείς να βρεις τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντική εργασία πριν την ενότητα των Συχνών Ερωτήσεων. Για απορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το volunteers@adhdhellas.org .
Ο εθελοντισμός δεν απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες. Αν έχεις αγάπη για την κοινότητα και τον άνθρωπο, είσαι καλοδεχούμενος!
Η εθελοντική εμπειρία μπορεί να ενισχύσει το βιογραφικό σου, δείχνοντας τη δέσμευσή σου για κοινωνική υποστήριξη. Επίσης, αποκτάς νέες δεξιότητες και κατακτάς πολύτιμη εμπειρία που μπορεί να σε διακρίνει στην αγορά εργασίας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο volunteers@adhdhellas.org.
Κοινοποίηση
    wpChatIcon
    Μετάβαση στο περιεχόμενο